NederlandsDeutsch

Avanti Charter

Postadres:
Dorpsweg 66
1697 KC Schellinkhout (NH)
Tel.: +31 613 630 197
E-mail: info@avanticharter.nl
K v K: 57222282

Wees er snel bij en boek in 2018!

19-12-2017

De schepen zijn in winterslaap en Michiel is weer druk bezig met al onderhoud. De eerste boekingen zijn alweer binnen dus wil je komend zeilseizoen 2018 ook mee zeilen wees er dan snel ... [Lees verder...]

Droogvallen!

05-09-2012

Op vrijdag 31 augustus 2012 stapten wij met een groep van acht vrienden aan boord van de Allegro. Een prachtig schip dat van alle luxe is voorzien. Onder leiding van schipper Michiel Mulder zijn wij van Hoorn naar Medemblik gezeild. Er stond een stevig windje en met snelheid van soms wel 8,5 knopen waren wij zo bij de sluis in Enkhuizen. Daar hebben we vanwege de harde wind het grootzeil en de fok gereefd. Een verstandige zet aangezien het alleen nog maar harder ging waaien en Medemblik niet in een keer te bezeilen was. Het was een uitdagende tocht waar we lekker hebben kunnen zeilen. ’s Avonds hebben wij het pittoreske plaatsje Medemblik verkend.
De volgende ochtend werden we wakker met volop zon en hebben we in de kuip ontbeten. Om half elf zijn we vertrokken naar Den Oever om daar door de sluis de Waddenzee op de gaan. Op het wad was het even door motoren om nog net te kunnen droogvallen op de Amstelplaat tussen Noord-Holland en Texel. Een perfecte plek voor een heerlijke wandeling over het wad. Helaas hebben we geen zeehonden kunnen spotten, maar wel krabben, kokkels en kwallen. Toen het water aan het begin van de avond weer was gestegen, zijn wij naar Enkhuizen gezeild. Met een matige wind liep de Allegro toch nog verbazingwekkend goed en waren de omstandigheden prima om onderweg het avondmaal te bereiden. Rond elf uur ‘s avonds voeren wij in het donker het mooi verlichte Enkhuizen binnen. Al gauw hebben wij ons verplaatst naar een gezellige kroeg waar wij ons tot in de late uurtjes hebben vermaakt.
Op zondag zijn we nadat iedereen was uitgeslapen terug gevaren naar Hoorn. Moe maar voldaan kwamen wij daar aan. Wat is de Allegro toch een geweldig schip om mee te zeilen!!

Michiel, namens ons allemaal bedankt . Je bent een hele gezellige schipper die duidelijke instructies geeft.

Nicole Kaupmann

Terug naar het reisverslagen overzicht

C-Insite Webdesign